fredag 30 augusti 2013

Dags att börja träna.

Skolan började igen i tisdags. Har haft en härlig sommar där vi bland annat har varit ett par dagar i London. Och sen tre veckor på Öland. Under sommaren har jag tagit tag i min kost och genom det även min vikt. Jag har sedan början på juni gått ner runt 15kg och nu ligger jag runt fem sex kilo över min målvikt.

Jag har sagt att när jag kommer ner till min målvikt då ska jag gå ner lite till och sedan lägga på mig lite muskler. Min kropp är inte direkt rätt proportionerad :-) Benen har fått bära upp min övervikt, så där finns det bra med muskler men överkroppen är en katastrof. Armar och axlar som fågelvingar... och inte direkt bra magmuskler heller. Det märktes när jag dök, jag hade svårt att dra mig upp i båten från vattnet. Eftersom jag skulle vilja fortsätta med dykningen skulle det inte sitta helt fel med lite armstyrka och styrka i bålen.

Tanken var väl att jag skulle gå på gym, kanske ha junior som ngn som kunde hjälpa mig till att börja med. Men detta skulle alltså göras när jag var på målvikt. Nu blir det inte så. Förra söndagen råkade jag se Tvins reklam för en produkt, träningsvideor på dvd som man kunde göra hemma. Jag är väl inte så där jätteimponerad av tv-butikerna och det de säljer men twins har jag handlat från förr och varit nöjd. Jag köpte en Orbitrek (crosstrainer) där ett par år sedan som mina föräldrar nu använder då och då.

Det som de gjorde reklam för var Tapout XT, en program framtaget av  MMA (Mixed Martial Arts) fighters. XT betyder Extreme Training :-) Jag googlade runt lite om Tapout XT och hittade faktiskt ett par svenska bloggar där man följde träningen. Sedan visade det sig att programmet såldes på tradera billigare än från tvins och då kunde jag till slut inte motstå. Idag hämtade jag ut mitt paket.

Mitt Tapout XT kit
Följer man programmet ska man alltså på 90 dagar kunna få en vältränad kropp. Meningen är att man ska träna 6 dagar och ha en vilodag i veckan. Det medföljer oxå ett kostprogram så att man kan gå ner i vikt samtidigt som man tränar. Dessutom för att få i sig rätt sorts mat för denna träning. När det gäller mat och viktminskning tänker jag hålla mig till det jag vet fungerar - ViktVäktarnas kostprogram, jag kommer dock använda Tapouts rececept, de jag tycker verkar bra och lätta att anpassa till VV-programmet. Jag har inte köpt Tapout XT för viktminskningens skull, den vet jag hur jag ska få. Få en stark, muskulös och snygg kropp däremot har jag ingen susning hur man får :-) Av vad jag har sett kommer man inte få enorma svällande muskler om man följer programmet utan snarare starka smala muskler (svårt att förklara, tänk Bruce Lee och hur han såg ut). Nu kommer jag nog inte kunna följa träningsschemat till punkt och pricka med tanke på att jag visa dagar har både skola och jobbet på VV vilket innebär att jag går hemifrån innan åtta och kommer hem efter 21. Jag kommer nog alltså ha fler vilodagar. Så istället för att räkna 90 dagar räknar jag 78 träningsdagar (78träningsdagar + 12 vilodagar blir 90 dagar) och så får vi se hur många vilodagar det blir.

För att sätta mer press på mig själv kommer bloggen bli lite av en träningsdagbok och jag tänker lägga in bilder före, under tiden och efter så får vi se vilket resultat jag kommer att få i mot slutet av året. Det enda jag har att förlora är fett :-)

Förebilder:

 

Sen ska vi ha med lite mått oxå:
Vikt 97,7 kg
Bröstomfång: 110 cm
Midjemått: 107 cm
Bicepsomfång: 30 cm avslappnad och 31 cm spänd (Inte starke Staffan direkt :-) )

Snart ska jag genomföra första träningspasset, jag återkommer med rapport, om jag överlever :-)

4 kommentarer:

 1. Kanske ska lägga till att du är 194,5 centimetrar också :-)

  SvaraRadera
 2. Låter Spännande,Lycka till ska bli kul och se vad du tycker och hur det går,har funderat på samma dvds men tvekat lite =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan lugnt påstå att det ät liiiiiiiite tuffare än Curves :-) Men jag överlevde :-)

   Radera
 3. Får kolla lite hur det går för dej så får vi ser om jag vågar testa,grymt bra jobbat! =)

  SvaraRadera