tisdag 28 juli 2009

Balansen

Som jag skrev här tidigare så klev vi in i en ny fas i våran semester, svärföräldrarna kom ner för att tillbringa lite tid med oss. Så på fredag morgon började grabbarnas morfar projekt "dags att sluta lata sig". Det fanns en massa grejer som skulle köras till sopstationen, som bara är öppen på fredagar. Senior hjälpte självklart till, han vill verkligen göra allt för att få kred från morfar. Vi andra gick oxå ut och hjälpte till och lastade. Sen åkte morfar, mormor och Senior till sopen.

Tydligen så skar det sig lite mellan morfar och Senior. Morfar tyckte Senior var lite för högljudd. Det borde morfar inte vara förvånad över, det "ingår" liksom in i hans diagnoser. Senior har ADHD och Tourettessyndrom, dessutom har han nedsatt hörsel efter oräkneliga öroninflamationer och öronoperationer som följd. I vanliga fall får han medicin för ADHDn men nu under semestern har han fått välja om han vill ha medicin eller inte. Här nere finns det inte så många stresssymptom för att han ska behöva ta medicin. Allt han tar nu är Losec för sin mage (ännu en diagnos, reflux). Så utan medicin är han lite extra mycket Senior :-D och i vanliga fall har det inte varit ett problem här nere, tills morfar kom och kraven ökade.
Under fredagen forsatte det här, det skar sig ett par gånger till och till sist hade vi en förtvivlad Senior som inte visste vad han skulle göra. Marléne fick agera medlare mellan Senior och morfar.

Och där står man mitt i allt det här, vad göra?!?
Ja, inte kan jag lägga mig i hur gärna än jag vill. Det skulle bara innebära en stessfaktor till för Marléne. Man känner sig ganska hjälplös, som en åskådare. Och man hoppas innerligt att allt löser sig till det bästa.

Det löste sig på så sätt att Marléne och Senior kom fram till att han skulle ta medicin så långe morföräldrarna är kvar. Egentligen är det helt galet att han ska medicinera för andras skull.
Sen kom mormor och morfar fram till att de åker redan på söndag, vi hoppas bara att de inte kände sig ivägkörda (de skulle till Oskarshamn på söndagen på ngn auktion, så de forsatte hem istället för att återvända).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar